Transfernieuws

'Ten Hag heeft gewenste versterking binnen, Deense spits komt over van Atalanta'

'Ten Hag heeft gewenste versterking binnen, Deense spits komt over van Atalanta'

29-07-2023 20:40 Laatste update: 23:53

Manchester United en Atalanta Bergamo hebben een akkoord bereikt over de transfer van Rasmus Højlund. Dat melden diverse internationale media zaterdagavond. The Red Devils betalen naar verluidt een bedrag van 70 miljoen euro inclusief bonussen voor de Deense spits.

De deal hing al enige tijd in de lucht. Manager Erik ten Hag maakte er geen geheim van dat hij aanvallende versterkingen wilde, en heeft die met Højlund nu zo goed als binnen. Zaterdag werd hij door Atalanta al buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het oefenduel met Bournemouth. De Italianen wilden aanvankelijk honderd miljoen euro voor hem zien, maar gaan nu toch akkoord met minder. Paris Saint-Germain hoopte hem afgelopen week nog voor de neus van United weg te kapen, maar krijgt nu nul op het rekest.

De 20-jarige Højlund tekent een contract voor vijf seizoenen op Old Trafford. De roodhemden hadden Randal Kolo Muani van Eintracht Frankfurt en Mohammed Kudus van Ajax naar verluidt nog achter de hand als alternatieven, mocht Højlund toch niet besluiten te komen.

Atalanta nam de Deens international in de zomer van 2022 voor 17,2 miljoen euro over van Sturm Graz. In Bergamo speelde hij 34 officiële duels, waarin hij tien keer wist te scoren en vier assists gaf. In het nationale elftal loopt hij één op één qua interlands en goals: zes.