Nieuws

Officieel: Watford stelt 74-jarige manager aan als opvolger van ontslagen Ranieri

Officieel: Watford stelt 74-jarige manager aan als opvolger van ontslagen Ranieri

25-01-2022 20:22 Laatste update: 20:55

Watford heeft razendsnel een opvolger gevonden voor de maandag ontslagen Claudio Ranieri, communiceert de club via de officiële kanalen. Roy Hodgson is aangesteld als manager en wacht het helse karwei om The Hornets in de Premier League te houden.

Amper drie maanden na zijn aanstelling mocht Ranieri maandag alweer zijn biezen pakken. Onder zijn leiding wist Watford de weg omhoog niet te vinden. De nederlaag tegen Norwich City was de druppel voor de clubleiding, waarna de manager die op legendarische wijze de Premier League wist te winnen met Leicester City (2015/16) de deur werd gewezen.

Met Hodgson heeft het bestuur voor een zeer ervaren opvolger gekozen. Zijn imposante carrière voerde hem langs onder meer Crystal Palace, de nationale ploeg van Engeland, Liverpool en Internazionale. Zijn assistent wordt Ray Lewington, die eerder als eindverantwoordelijke aan het roer stond bij Watford tussen 2002 en 2005.

Momenteel bezet Watford de negentiende plaats op de ranglijst en kijkt de ploeg tegen een achterstand van vier punten aan op de veilige zeventiende plaats.