Transfernieuws

'Volendam laat groeibriljant niet zomaar gaan, bod van 1,6 miljoen euro afgewezen'

'Volendam laat groeibriljant niet zomaar gaan, bod van 1,6 miljoen euro afgewezen'

25-07-2023 20:39

FC Volendam heeft nog altijd geen akkoord bereikt met Sampdoria over de transfer van Xavier Mbuyamba. De Italianen hebben naar verluidt een bedrag van 1,6 miljoen euro voor de verdediger klaarliggen, maar daar stemt Het andere Oranje vooralsnog niet mee in.

Dat meldt Voetbal International dinsdag. Sampdoria degradeerde vorig seizoen vanuit de Serie A naar de Serie B, en gaat onder leiding van de nieuwe coach Andrea Pirlo weer op jacht naar promotie. Wanneer dat met Mbuyamba gebeurt, zou Volendam nog een bonus kunnen krijgen.

Mocht het niet zover komen, dan lijkt Sampdoria te willen doorschakelen naar een andere verdediger uit Nederland. Pantelis Hatzidiakos van AZ staat volgens VI ook op de radar. De Griek gaf al eens aan dat hij een stap naar het buitenland ziet zitten, maar dat een contractverlenging in Alkmaar tevens mogelijk is.

Uitgerekend AZ was één van de eerste clubs die informeerde naar de diensten van Mbuyamba, maar zij hebben ondertussen Alexandre Penetra voor die positie overgenomen van FC Famalicão.