Transfernieuws

Officieel: Everton kaapt deal van AC Milan en presenteert Danjuma

Officieel: Everton kaapt deal van AC Milan en presenteert Danjuma

23-07-2023 14:14 Laatste update: 14:19

Arnaut Danjuma heeft zijn huurtransfer naar Everton te pakken. De 26-jarige aanvaller stond ook in de belangstelling van onder meer Feyenoord en AC Milan, maar maakt de overstap van Villarreal naar de Premier League.

Danjuma kwam het afgelopen jaar al uit in de Premier League, maar kon bij Tottenham Hotspur niet op veel speeltijd rekenen. De Oranje-international hoopt zich dit seizoen wel te kunnen tonen in de Engelse competitie en. "Het is geweldig om bij Everton te komen en ik ben heel blij om hier te zijn", reageert Danjuma op de clubsite.

AC Milan leek lange tijd op pole position te liggen voor Danjuma, terwijl zijn naam ook rond zong bij Feyenoord. "Er was interesse van andere clubs, maar er was een aantrekkingskracht op Everton vanwege de fans, de manager en de geschiedenis van de club en het is de tweede keer dat ze me willen hebben."

"Ik weet dat ik in januari niet naar de club ben verhuisd, dat was omdat er op dat moment wat onzekerheid was over de managersituatie", vervolgt Danjuma. "Maar ik denk dat het voor mij nog mooier maakt om nu onderdeel te worden van de club. Ik hoop veel doelpunten en veel assists te maken. De manager heeft het team duidelijk verbeterd en er ligt een proces voor de boeg met hem als verantwoordelijke waar ik erg enthousiast over ben om deel van uit te maken."