Nieuws

'Eiting en FC Volendam staan lijnrecht tegenover elkaar na contractverlenging'

'Eiting en FC Volendam staan lijnrecht tegenover elkaar na contractverlenging'

21-07-2023 18:34 Laatste update: 18:36
8

Carel Eiting ligt overhoop met zijn club FC Volendam, meldt De Telegraaf. De aanvoerder van de eredivisionist wil graag de overstap naar FC Twente maken, maar door een clausule die door Volendam is gelicht, lijkt die transfer een stuk verder weg. 

Volendam ging in de vorige zomer verrassend aan de haal met Eiting, die de jeugdopleiding doorliep bij Ajax. Onder trainer Wim Jonk bloeide de 25-jarige middenvelder weer helemaal op en dat levert hem interesse op van een aantal clubs. FC Twente leek op pole position te liggen om Eiting over te nemen van Volendam, maar die deal lijkt op losse schroeven te staan.

Volendam lichtte een optie in het contract van Eiting, waardoor er een verwarrende situatie is ontstaan. Eiting was in zijn vorige verbintenis voor een vastgesteld bedrag op te halen, maar die optie lijkt nu niet meer van kracht. Het kamp van Eiting dacht dat de optie tot verlenging pas volgend jaar kon worden gelicht, maar dat wuift Volendam weg.

FC Twente deed onlangs een bod van vier ton op de Amsterdammer, maar dat zorgde voor irritaties bij de Volendammers, die een veel hoger bedrag in gedachten hadden. Naar verluidt verlangt Volendam een transfersom van rond de 2,5 miljoen euro.