Transfernieuws

Vitesse verwelkomt verloren zoon: 'Hebben een speciale plek in mijn hart'

Vitesse verwelkomt verloren zoon: 'Hebben een speciale plek in mijn hart'

18-07-2023 21:53

Eloy Room mag zich officieel weer speler noemen van Vitesse. De 34-jarige doelman keert na zes jaar weer terug in Arnhem.

Vitesse heeft Room overgenomen van de Amerikaanse club Columbus Crew, waar hij zijn contract liet ontbinden. Dat betekent dat de Arnhemmers geen transfersom hoeven te betalen voor de sluitpost die zich voor twee seizoenen aan de club heeft verbonden.

Vitesse is voor Room bekend terrein. Het voelt voor hem dan ook als thuiskomen, zo laat hij weten op de clubsite van de in het geel-zwart spelende club. "Het is geweldig om hier terug te komen. Iedereen weet dat Vitesse en haar supporters een speciale plek in mijn hart hebben, omdat ik hier een groot deel van mijn carrière heb doorgebracht. Ik heb hier natuurlijk ook veel speciaals meegemaakt, waaronder mijn debuut in het profvoetbal en de bekerwinst. Ik hoop dat daar nu mooie herinneringen bij gaan komen. Daar ga ik in ieder geval alles aan doen", klinkt het.

Met Room heeft Vitesse een keeper van niveau binnengehaald. Dat was broodnodig ook, aangezien Kjell Scherpen is teruggekeerd naar Brighton & Hove Albion en ook Jeroen Houwen is vertrokken.