Nieuws

'Koeman krijgt weer adempauze: Barça niet overtuigd van Martínez'

'Koeman krijgt weer adempauze: Barça niet overtuigd van Martínez'

09-10-2021 17:15

Roberto Martínez wordt níet de nieuwe trainer van FC Barcelona, weet het Spaanse medium Esport3. De positie van Ronald Koeman staat al tijden onder druk, maar de Nederlander kan één naam als potentiële bedreiging voor zijn functie wegstrepen.

De naam van Martínez heeft de voorbije tijd - samen met die van Xavi - geregeld de revue gepasseerd in de Spaanse media. De huidige bondscoach van België zou een van de topkandidaten zijn om de functie van Koeman te bekleden. Er is echter een twist opgetreden. Esport3 meldt dat beleidsbepalers van de Catalaanse club niet honderd procent overtuigd zouden zijn van Martínez.

Jordi Cruijff zou gefungeerd hebben als een van de voornaamste personen in Camp Nou om de Spanjaard niet aan te stellen. Hiermee zou hij Koeman 'gered' hebben. Martínez ligt momenteel in België onder vuur, na het 2-3 verlies in de halve finale van de Nations League tegen Frankrijk. Door de nederlaag heeft de oefenmeester een nieuwe - en misschien wel laatste - kans op een prijs met de gouden generatie van De Rode Duivels om zeep hebben geholpen.