Breaking news

Officieel: Onana verruilt Inter voor Man United en wordt herenigd met Ten Hag

Officieel: Onana verruilt Inter voor Man United en wordt herenigd met Ten Hag

20-07-2023 19:54 Laatste update: 19:57

André Onana heeft zijn transfer naar Manchester United te pakken. De Kameroense doelman komt over van Internazionale en wordt op Old Trafford herenigd met manager Erik ten Hag.

In Manchester wordt Onana de opvolger van de vertrokken David de Gea en tekent hij een contract voor vijf seizoenen met een optie op nog een jaar. De oud-Ajacied kost The Mancunians ruim vijftig miljoen euro exclusief bonussen. De Kameroense doelman kende een ijzersterk jaar bij Inter, waar hij clublegende Samir Handanovic uit de basis speelde. In 41 optredens hield de Kameroener maar liefst 19 keer zijn doel schoon en behaalde hij zelfs de finale van de Champions League.

Onana wordt op Old Trafford herenigd met Ten Hag, die hij goed kent vanuit zijn tijd bij Ajax. Samen behaalden de twee grote successen in Amsterdam, waaronder de halve finale van de Champions League in 2019. De komst van de sluitpost betekent mogelijk goed nieuws voor Feyenoord. Justin Bijlow stond namelijk ook op het lijstje van de Engelse grootmacht. De transfer is niet helemaal van de baan, maar wel wat onwaarschijnlijker.