Transfernieuws

'Twente klopt aan bij Ten Hag en wil Uruguayaans international huren'

'Twente klopt aan bij Ten Hag en wil Uruguayaans international huren'

08-07-2023 17:55

FC Twente heeft zich gemeld bij Manchester United voor de diensten van Facundo Pellistri. De Uruguayaans international is geen basisspeler bij manager Erik ten Hag en zou in de Grolsch Veste zijn speelminuten op huurbasis kunnen verdienen. 

Onder meer Tubantia/TC en Voetbal International schrijven dat Twente zich heeft gemeld op Old Trafford na de primeur van TransferNieuwsNL. Het is onduidelijk op Twente ook daadwerkelijk de Uruguayaan kan overnemen, maar het behoort zeker tot een mogelijkheid. "We kennen hem, maar we kennen ook andere interessante spelers", is het enige wat technisch directeur Jan Streuer kwijtwilde over de interesse omtrent de Zuid-Amerikaan.

Pellistri kwam het afgelopen seizoen tot tien wedstrijden bij The Red Devils en werd in 2020 voor bijna negen miljoen opgepikt uit zijn thuisland. De jonge aanvaller heeft nooit echt kunnen doorbreken bij United en ziet grote concurrentie voor zich. Pellistri kan de tweede aanwinst van Twente worden, die zich eerder al versterkte met Zidane Iqbal.