Transfernieuws

'Bakker heeft transfer te pakken en verruilt Leverkusen voor Italiaanse topclub'

'Bakker heeft transfer te pakken en verruilt Leverkusen voor Italiaanse topclub'

05-07-2023 13:02 Laatste update: 13:15
1

Michtell Bakker verruilt Bayer Leverkusen per direct voor Atalanta Bergamo, meldt het Algemeen Dagblad. De linksback die een verleden heeft bij Ajax en Paris Saint-Germain heeft een akkoord bereikt met de clubs.

De belangstelling van Atalanta in Bakker was al langer bekend, maar volgens het AD heeft de speler nu een akkoord bereikt met zowel de Italiaanse club als zijn werkgever Leverkusen. Het is nog niet bekend welke som er met de transfer gemoeid is, maar aannemelijk is dat de Italianen een flink miljoenenbedrag op tafel hebben moeten leggen. Het contract van Bakker liep nog door tot de zomer van 2025.

Bakker voegt zich bij Atalanta bij een Nederlandse enclave. Marten de Roon en Teun Koopmeiners spelen al meerder jaren bij de ploeg uit het Noorden van Italië en hebben er een vaste basisplaats. De Nederlander wacht echter fikse concurrentie op zijn positie: de furore makende Joakim Maehle zal uit de basis moeten worden verdreven.

Met het vertrek van Bakker ziet Leverkusen een vaste kracht vertrekken. De linksback kwam afgelopen seizoen veertig keer in actie en wist zelfs vier keer te scoren en twee assists te leveren. De Nederlander komt bij Atalanta te spelen als linkerwingback in een systeem dat hij in Duitsland ook al speelde.