Transfernieuws

Overstap naar Ajax nog onduidelijk: 'Er wordt wel werk van gemaakt'

Overstap naar Ajax nog onduidelijk: 'Er wordt wel werk van gemaakt'

03-07-2023 16:30 Laatste update: 16:48

Ajax blijft werk maken van transfertarget Eduard Spertsyan, al is het onduidelijk wanneer de Armeens international de overstap van FC Krasnodar maakt. De Amsterdammers lijken eerst afscheid te moeten nemen van een aantal spelers. 

In de Kick-off voetbalpodcast wordt besproken wanneer Ajax mogelijk de komst van Spertsyan bekend kan maken. Gezien de club Champions League-voebtal misliep, hangt daar ook een verlies van 45 miljoen euro aan vast. De Amsterdammers willen eerst zorgen dat het verlies wordt ingeperkt en daarom moeten spelers worden verkocht. Onder meer Mohammed Kudus en Calvin Bassey zouden op het verlanglijstje van Brighton & Hove Albion FC staan, die eerder al de komst van Bart Verbruggen bekendmaakte. 

"Ik weet dat Ajax eerst wil verkopen, voordat er echt grote aankopen kunnen komen. Of dat deze week al rond komt, weet ik niet. Er wordt wel werk van gemaakt", meent Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast. "Iedereen gaat ervan uit dat Ajax honderden miljoenen op de bank heeft, dat alles kan en mag en dat er flink aan de geldbuidel gerammeld kan worden, maar dat is niet zo."