Nieuws

Utrecht behoudt clubicoon: Van der Maarel verlengt contract in de Galgenwaard

Utrecht behoudt clubicoon: Van der Maarel verlengt contract in de Galgenwaard

03-07-2023 11:32

Mark van der Maarel heeft zijn contract bij FC Utrecht verlengd. De 33-jarige clublegende speelt al zijn gehele carrière voor de Domstedelingen en voegt daar sowieso nog een jaartje aan toe. Dat maakt de club maandagochtend bekend op haar website.

Van der Maarel maakte in 2009 zijn debuut voor FC Utrecht en heeft ondertussen al een indrukwekkend aantal van 380 wedstrijden in het rood-wit gespeeld. Daarin kwam de verdediger twaalf keer tot scoren en gaf hij zestien assists. Mocht Van der Maarel op den duur doen besluiten te stoppen met voetballen, dan blijft hij middels een andere functie aan FC Utrecht verbonden.

"Mark van der Maarel is een absoluut clubicoon", zo laat technisch directeur Jordy Zuidam weten. "In het hedendaagse voetbal extra bijzoner: een speler die zó loyaal is aan zijn club en zó’n bijzondere band heeft opgebouwd met de Twaalfde Man. In de persoon van Mark hebben we ook een van de meest ervaren spelers in de Eredivisie in huis. Een rugzak aan ervaring, die hij kan overbrengen aan onze talenten." Hij noemt Van der Maarel een echt prof die nooit verzaakt. "We zijn er heel blij mee dat Mark ook in het seizoen 2023/2024 het shirt van FC Utrecht draagt en dat hij ook na zijn voetbalcarrière verbonden blijft in een algemene rol."

Utrecht is onder trainer Michael Silberbauer inmiddels al begonnen aan het nieuwe seizoen. Op zaterdag 8 juli staat de eerste open training op het programma. De avond daarvoor vindt de eerste oefenwedstrijd plaats, tegen een elftal van diverse Amersfoortse spelers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!