Reactie

Ünüvar blij met huurtransfer naar Twente: 'Ik heb zonder twijfel 'ja' gezegd'

Ünüvar blij met huurtransfer naar Twente: 'Ik heb zonder twijfel 'ja' gezegd'

30-06-2023 16:20

Naci Ünüvar hoefde niet lang na te denken over zijn huurtransfer naar FC Twente. De 20-jarige Turkse Nederland wordt in het komende seizoen door Ajax uitgeleend aan de Tukkers, die hem al gelangere tijd in beeld hadden.

Ünüvar vertelt in gesprek met de clubmedia dat hij ernaar uit kijkt om aan de voorbereiding te beginnen. "FC Twente heeft goede supporters, speelt thuis altijd in een mooi vol stadion en de manier van spelen spreekt mij aan", aldus de aanvaller. "Vorig jaar was ik ook in gesprek met FC Twente, maar toen is het er niet van gekomen. We hebben altijd wel contact gehouden. Toen FC Twente dit seizoen weer in beeld kwam heb ik zonder twijfel 'ja' gezegd. Komend seizoen wil ik me in de Eredivisie laten zien."

Ook Jan Streuer, de technisch directeur van Twente, is blij met de deal. "Naci Ünüvar is een zeer talentvolle speler die aanvallend op meerdere posities kan spelen. Hij is net twintig jaar en voor zijn leeftijd heeft hij al de nodige ervaring in het betaald voetbal. Nu is het moment dat hij de kans krijgt om zich in de Eredivisie te laten zien. Naci is heel technisch, creatief en heeft een goede trap. We zijn blij dat hij komend seizoen voor FC Twente heeft gekozen."

Het is de tweede keer dat Ünüvar door Ajax wordt verhuurd. Vorig seizoen speelde hij voor Trabzonspor, maar dat liep niet bepaald uit op een succes. In de Turkse competitie kwam hij mede door blessures en schorsingen slechts acht keer in actie.

Twente deed deze transferwindow al eens zaken met Ajax. Zo werd Youri Regeer voor iets minder dan één miljoen euro definitief overgenomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!