Transfernieuws

'Hernández maakt miljoenentransfer, Bayern heeft opvolger zo goed als binnen'

'Hernández maakt miljoenentransfer, Bayern heeft opvolger zo goed als binnen'

29-06-2023 15:28

Lucas Hernández maakt de overstap van Bayern München naar Paris Saint-Germain, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Naar verluidt zou de transfersom rond de 50 miljoen euro liggen.

De Franse verdediger is al in Parijs voor een medische keuring en zal naar verwachting donderdag een contract voor drie jaar tekenen, met een optie voor een extra jaar. De overstap van Hernández naar Paris Saint-Germain komt niet als een verrassing. Al geruime tijd werd er gespeculeerd over de toekomst van de verdediger bij Bayern München.

Met het vertrek van Hernández wil de club uit München de Zuid-Koreaanse verdediger Kim Min-jae aantrekken. Volgens Romano heeft Bayern een volledige overeenkomst bereikt met de speler, die zijn toekomst voor de komende vijf jaar bij de Duitse club veiligstelt. De overeenkomst zou tot 2028 geldig zijn.

Hernández, die in 2019 overkwam van Atlético Madrid, was een belangrijke speler in het succes van Bayern München in de afgelopen seizoenen. Zijn overgang komt voor de directie van de Rekordmeister als een verrassing. Na een wisseling van de directie bleek zijn vertrek onhoudbaar.