Transfernieuws

Bekerheld verkiest amateurs boven FC Groningen: 'Het is een weloverwogen keuze'

Bekerheld verkiest amateurs boven FC Groningen: 'Het is een weloverwogen keuze'

27-06-2023 08:50

Spakenburg-spits Floris van der Linden heeft besloten om een avontuur bij FC Groningen aan zich voorbij te laten gaan. De topscorer van het afgelopen bekerseizoen onthult tegenover het Algemeen Dagblad dat hij veel moeite heeft gehad met het maken van de keuze.

Van der Linden was één van de blikvangers van Spakenburg in het afgelopen bekerseizoen. De amateurclub wist in de halve finale van het toernooi te komen door clubs als FC Utrecht en Groningen uit te schakelen. Laatstgenoemde club raakte overtuigd van de spits, die in dat duel (2-3) twee keer tot scoren wist te komen.

"Ze hebben me toen natuurlijk zien spelen. Ze zagen dat ik zelfverzekerd en sterk in mijn schoenen stond met bijvoorbeeld die penalty’s. Maar de interesse kwam niet alleen door die wedstrijd, want ik hield me staande in alle knock-outrondes", begint Van der Linden in gesprek met het AD. De aanvalsleider was dicht bij een overstap naar Groningen. "Het is natuurlijk een heel grote uitdaging. Je kan er je ultieme plafond opzoeken. De gesprekken liepen goed en je zegt natuurlijk niet zomaar nee tegen Groningen."

Coach

Uiteindelijk besloot Van der Linden een coach in dienst te nemen. Daar voerde hij harde gesprekken mee. "Die coach stelde me harde vragen: Hoe kijk je later terug op deze keuze? En krijg je niet de vraag: wat als ik wél was gegaan? Dat weet je natuurlijk nooit. Ik heb er echt twee tot drie weken over getwijfeld, waarbij ik de ene dag bleef en de andere dag naar Groningen ging."

"Je weegt alles af", vervolgt de spits, die uiteindelijk besloot om bij Spakenburg te blijven. "Want wat is één of twee jaar op een mensenleven. Op basis van mijn situatie op alle drie die vlakken besloot ik het uiteindelijk niet te doen. Het was dus zeker een weloverwogen keuze waar ik volledig achter sta", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!