'Zilvervloot vaart binnen: Feyenoord sluit sponsorovereenkomst van 50 miljoen'

'Zilvervloot vaart binnen: Feyenoord sluit sponsorovereenkomst van 50 miljoen'

21 januari - 12:40 Laatste update: 13:41
Eredivisie 0 Reacties

Feyenoord staat op het punt om een historische sponsordeal af te sluiten met het Britse kledingmerk Castore. De opvolger van Adidas tikt vijftig miljoen euro af om vanaf 2023 zes jaar lang naast het logo van de club op het shirt te prijken.

Het nieuws wordt gebracht door De Telegraaf. Feyenoord is de afgelopen jaren op commercieel gebied succesvol. Shirtsponsor Europarcs telt tot 2023 5 miljoen euro neer om op het shirt van de Stadionclub te zien zijn. Door bonussen kan dat bedrag nog met een half miljoen oplopen.

Het jonge bedrijf Castore werd in 2015 opgericht en is ook sponsor van het Schotse Rangers FC, waar oud Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst met de scepter zwaait. Daarnaast is het merk verbonden aan de steenrijke Premier League-club Newcastle United. De doelgroep van het bedrijf zijn 'volksclubs met een loyale achterban'.

Na een eerder akkoord met investeerders is dit de volgende financiële klapper voor Feyenoord. De club met de meest geregistreerde fans van Nederland wil zo de aanval op PSV en Ajax openen, die kapitaalkrachtiger zijn dan de Rotterdammers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie