Transfernieuws

'Here we go: Havertz staat op het punt overstap te maken naar stadsgenoot Arsenal’

'Here we go: Havertz staat op het punt overstap te maken naar stadsgenoot Arsenal’

21-06-2023 14:14 Laatste update: 23:08

Kai Havertz staat op het punt de overstap te maken naar stadgenoot Arsenal, melden Britse media en Fabrizio Romano. Het zou gaan om een deal van rond de zeventig miljoen euro. Op dit moment zijn de clubs bezig om de laatste plooien glad te strijken.  

The Gunners hebben al overeenstemming bereikt met Havertz over de persoonlijke voorwaarden. Als alles volgens plan verloopt, wordt de medische keuring gepland voordat de transfer deze week wordt afgerond.

Chelsea is druk bezig met het opschonen van de selectie. Eerder vertrok N'Golo Kante al naar Al-Ittihad en worden meerde spelers aan een gelijksoortige overstap gelinkt. Daarnaast heeft het er ook alle schijn van dat Mateo Kovacic naar Manchester City vertrekt. 

Havertz maakte drie jaar gelden voor om en nabij de honderd miljoen euro de overstap van Bayer Leverkusen naar Chelsea. In zijn tijd bij The Blues was hij goed voor 139 wedstrijden, waarin hij 32 doelpunten maakte en 15 assists gaf. Het hoogtepunt van zijn Chelsea-periode is het winnen van de Champions League in 2021. Havertz scoorde in de finale het enige en winnende doelpunt. 

Naast Havertz werkt Arsenal sterk aan de komst van West Ham United-middenvelder Declan Rice. Arsenal is bereid om diep in de buidel te tasten voor Rice, maar het huidige bod heeft nog geen succes gevonden bij The Hammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!