Breaking news

Ballon d'Or-winnaar vertrekt uit Madrid, Benzema en Real uit elkaar

Ballon d'Or-winnaar vertrekt uit Madrid, Benzema en Real uit elkaar

04-06-2023 12:00 Laatste update: 12:10

Karim Benzema en Real Madrid gaan uit elkaar, meldt de Spaanse club via de clubkanalen. De Fransman en aanvoerder van Madrid kende een succesvolle periode, maar lijkt klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging.

De geruchten hingen al langer in de lucht, maar Real bevestigt zondagochtend het nieuws dat de club en Benzema uit elkaar gaan. 'Real Madrid CF en onze aanvoerder Karim Benzema zijn overeengekomen om zijn briljante en onvergetelijke periode als speler voor onze club te beëindigen', meldt de club.  Real Madrid wil zijn dankbaarheid en genegenheid tonen voor één van onze grootste legendes.'

Succesvol was de periode van de Fransman zeker te noemen. 'Karim Benzema kwam bij onze club in 2009, toen hij nog maar 21 jaar oud was, en is een fundamentele speler geweest in deze gouden eeuw van onze geschiedenis. In de veertien seizoenen waarin hij ons schild en ons shirt heeft verdedigd, heeft hij 25 titels gewonnen, een recordaantal voor Real Madrid: 5 Europa Cups, 5 Club World Cups, 4 Europese Super Cups, 4 Leagues, 3 Copas del Rey en 4 Spaanse Supercups.'

Komende dinsdag neemt Benzema officieel afscheid bij de club. 'De carrière van Karim Benzema bij Real Madrid is een voorbeeld van gedrag en professionaliteit geweest en heeft de waarden van onze club vertegenwoordigd. Karim Benzema heeft het recht verdiend om over zijn toekomst te beslissen', besluit de club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!