Nieuws

Nijhuis verwacht vertrek Álvarez: 'Daardoor had ik het idee: die gaat verkassen'

Nijhuis verwacht vertrek Álvarez: 'Daardoor had ik het idee: die gaat verkassen'

30-05-2023 06:58 Laatste update: 12:46

Bas Nijhuis verwacht dat Edson Álvarez Ajax komende zomer gaat verlaten. Dit baseert de 46-jarige arbiter uit Enschede op een uitspraak van de Mexicaanse controleur.

Nijhuis was tijdens de laatste thuiswedstrijd van Ajax dit seizoen leidsman in de Johan Cruijff ArenA. "Na afloop zei hij: thanks ref, ik hoop je nog eens te zien", aldus de scheidsrechter bij Vandaag Inside. "Daardoor had ik echt het idee: die gaat verkassen. Ik vind het mooi dat zulke spelers in Nederland spelen."

De Enschedeër vond het mooi om samen met Álvarez op het veld te staan. "Ik houd wel van dat soort spelers, een type-Sergio Ramos. Gasten die de beuk erin gooien en de grenen opzoeken", vertelt Nijhuis. "Het zijn vaak beslissende spelers voor een team. Voor scheidsrechters zijn zulke spelers een uitdaging. Als je Álvarez op het wedstrijdformulier ziet staan, dan weet je: ik moet aan de bak." 

Het is momenteel nog onduidelijk waar Álvarez zijn carrière zal gaan vervolgen. Wel gaan er serieuze geruchten rond dat Borussia Dortmund verregaande interesse toont in de Mexicaanse controleur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!