Breaking news

Gifbeker moet leeg bij Tottenham, Spurs grijpen volledig naast Europees voetbal

Gifbeker moet leeg bij Tottenham, Spurs grijpen volledig naast Europees voetbal

28-05-2023 20:05 Laatste update: 20:06
1

Aston Villa is Tottenham Hotspur voorgebleven en kan zich gaan opmaken voor Europees voetbal. Spurs grepen op zondag volledig naast het Europese ticket, ondanks de overwinning op Leeds United. Aston Villa versloeg Brighton & Hove Albion met 2-1.

Spurs moest op zijn beurt juist winnen van degradatiekandidaat Leeds om zicht te houden op een ticket voor de voorronde van de Conference League. Dat lukte door een uitblinkende Harry Kane ook, maar tevergeefs voor de Londenaren. Tottenham was afhankelijk van het resultaat in Birmingham. Aston Villa won daar van het Brighton van Joël Veltman. Villa kwam al snel op voorsprong door Douglas Luiz en Ollie Watkins en kwam niet meer in de problemen. Een wonder van manager Unai Emery, die het team sinds zijn aankomst heeft getransformeerd.

Brighton hoeft desondanks de nederlaag niet te vrezen. Samen met Villa en Liverpool gaan deze teams de Conference League en de Europa League in. De laatstgenoemde club beleefde een opmerkelijk duel met Southampton op zondag. Na een snelle 0-2 voorsprong scoorde Southampton vier keer, maar toch wist Liverpool er nog een gelijkspel uit te slepen. Cody Gakpo nam één van de treffers voor zijn rekening. Er is niks veranderd in de strijd om de Champions League-tickets. Newcastle United, Manchester United, Arsenal en Manchester City gaan het miljardenbal in.