Opinie

Maduro diep onder de indruk: 'Enige ploeggenoot waarvan ik het shirt vroeg'

Maduro diep onder de indruk: 'Enige ploeggenoot waarvan ik het shirt vroeg'

10-05-2023 20:33 Laatste update: 20:36

Clarence Seedorf heeft tijdens zijn actieve spelerscarrière een onuitwisbare indruk gemaakt op Hedwiges Maduro. De voormalig Oranje-international openbaart dat hij zo onder de indruk van de voormalig speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan was, dat hij hem na een wedstrijd van het Nederlands elftal om zijn shirt vroeg.

Als analist bij RTL 7 wordt Maduro gevraagd naar zijn herinneringen aan voormalig Milan-vedette Seedorf, waarna hij aan zijn anekdote begint. "Ik heb maar van één teamgenoot een shirt gevraagd en dat was van Seedorf. Ik heb natuurlijk wel in wedstrijden om shirtjes van de tegenstander gevraagd, maar nooit aan een teamgenoot."

Seedorf werd volgens Maduro stelstelmatig ondergewaardeerd. "Ik vond hem zó goed op de training. Nu heb ik zijn shirt met nummer tien van het Nederlands elftal. Fysiek is hij niet normaal sterk. Maar hij had ook een bepaalde rust. Hij wist altijd hoe hij moest handelen, had een goede steekpass en een goed schot en het was een persoonlijkheid. Het was geweldig om te zien."