Nieuws

Wat verdiende Lionel Messi op jaarbasis sinds hij bij Paris Saint-Germain tekende?

Wat verdiende Lionel Messi op jaarbasis sinds hij bij Paris Saint-Germain tekende?

09-05-2023 12:05 Laatste update: 12:38

Lionel Messi lijkt hard op weg naar de uitgang bij Paris Saint-Germain. De Argentijn is pas bezig aan zijn tweede seizoen in Parijs, maar lijkt zich op te maken voor een terugkeer bij FC Barcelona of te kiezen voor een lucratief avontuur in de zandbak. Voetbalnieuws zocht voor je uit wat het salaris van de aanvaller is bij PSG.

Messi speelde jaren lang voor FC Barcelona, maar moest door de financiële problemen bij de Catalanen vertrekken. De Argentijn koos voor een avontuur bij PSG, maar een groot succes is het nooit geworden. De Argentijn werd afgelopen winter wereldkampioen met zijn land, maar het beoogde doel om de Champions League te winnen in Parijs lukte niet. Financieel ging het met zijn overstap in ieder geval wel voor de wind. Forbes bracht naar buiten dat Messi in totaal bijna 120 miljoen euro per jaar opstrijkt. De helft van zijn salaris krijgt de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar overgemaakt van Paris Saint-Germain. Omgerekend gaat het dan om zo'n 337 duizend euro per dag.

De andere helft van zijn salaris strijkt Messi op door zijn deals met onder andere Adidas, Budweiser en PepsiCo. Forbes meldt dat Messi ongeveer twintig miljoen euro verdient door zijn naam te verbinden aan het bedrijf Socios. Dat bedrijf biedt fans de mogelijkheid om via de blockchain invloed te geven op het clubbeleid van ploegen. Naar verluidt heeft Al Hilal uit Saudi-Arabië Messi verleidt voor een overstap naar de Saudi pro League door hem een jaarsalaris te bieden van maar liefst 400 miljoen euro.