Exclusive

Dit is waarom Van Bommel en Antwerp liever derde dan tweede worden in België

Dit is waarom Van Bommel en Antwerp liever derde dan tweede worden in België

02-05-2023 22:03
1

Royal Antwerp FC en trainer Mark van Bommel kunnen nog altijd landskampioen worden in België. The Great Old hebben, mocht de eerste plek niet worden gepakt, echter meer baat bij plek drie dan plek twee. VoetbalNieuws legt uit waarom.

Antwerp won onlangs de Beker van België en is daarmee al verzekerd van Europees voetbal. De Belgische club mag zich alvast voorbereiden op de play-offs van de Europa League. Wanneer de play-offs worden verloren, stroomt Antwerp door naar de Conference League en is Europees voetbal een zekerheid tot de winterstop. De Europese reis van Antwerp ziet er bij een tweede plek echter anders uit. Bij een tweede plek mag Antwerp zich melden in de tweede voorronde van de Champions League. Wij zetten de worst case scenarios van Antwerp in Europa op een rijtje bij een tweede en derde plek.

Europese reis bij tweede plek:
Champions League (tweede voorronde)
Derde voorronde Europa League
Play-offs Conference League

Europese reis bij derde plek:
Play-offs Europa League
Groepsfase Conference League

In het kort, Royal Antwerp is door het winnen van de beker al tot de winterstop verzekerd van Europees voetbal, aangezien de ploeg sowieso in de groepsfase van de Conference League terechtkomt. Bij het pakken van plek twee komt de Champions League in zicht, maar kan het Europees avontuur al héél snel voorbij zijn, gezien er geen enkele zekerheid is op een plek in de groepsfase van een Europees toernooi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!