Transfernieuws

Data-analist draagt Twente-back voor aan Ajax: 'Eigenlijk de enige reële optie'

Data-analist draagt Twente-back voor aan Ajax: 'Eigenlijk de enige reële optie'

02-05-2023 20:23 Laatste update: 20:40
1

Ajax zou er goed aan doen om een poging te doen Gijs Smal van FC Twente aan te trekken, meent data-analist Sam Planting. De back van de Tukkers zorgt dit seizoen voor verreweg het meeste gevaar in de Eredivisie.

Planting spreekt in de wekelijkse column Da's Logisch van Het Parool over de aanvallende kwaliteiten van verdedigers in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben het lastig op de linksbackpositie en beschikken alleen over Owen Wijndal, Calvin Bassey en de tiener Jorrel Hato op de linksbackpositie. Mocht Ajax een nieuwe poging willen wagen voor de linksback, dan is Smal de beste optie volgens de analist.

"Hij is dit seizoen met enige afstand de beste back in aanvallend opzicht. Dat de linksachter van FC Twente in de eredivisie de meeste assists (9) op zijn naam heeft staan, is geen toeval. Dit seizoen creëert hij de ene na de andere schietkans voor ploeggenoten", meent Planting, die ook een kanttekening plaatst. "Smal is in aanvallend opzicht een moderne back. Het grote twijfelpunt bij Smal is even duidelijk als zijn grootste kwaliteiten: puur verdedigend is hij dikwijls kwetsbaar, vooral met grotere ruimtes in zijn rug."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!