Nieuws

Martijn Meerdink over toekomst van zoon Mexx: 'Het kan snel gaan in het voetbal'

Martijn Meerdink over toekomst van zoon Mexx: 'Het kan snel gaan in het voetbal'

29-04-2023 10:49 Laatste update: 11:05

Martijn Meerdink stelt dat zijn zoon Mexx Meerdink nog moet wennen aan alle aandacht die hij nu krijgt en vertelt dat hij wel kan lachen om de geruchten die zijn zoon in verband brengen met FC Barcelona. De vader van het toptalen is te gast bij de #DoneDeal-voetbalpodcast van VoetbalPrimeur en gaat in op de toekomst van zijn zoon.

Mexx Meerdink won afgelopen week met het jeugdelftal van AZ de Youth League en speelde mee tegen Anderlecht in de Conference League, iets wat hem niet zo maar in de koude kleren gaat zitten. "Het zijn mooie weken de afgelopen weken", begint vader Martijn Meerdink opgewonden die stelt dat het voor zijn zoon gek is dat mensen hem nu herkennen. "Gister was hij nog even in Arnhem en toen zei hij nog tegen mij: er wordt nu wel elke keer om een foto gevraagd.  Hij ging er heen voor Koningsdag met een paar vrienden, maar het zijn allemaal van die dingen waar je mee om moet gaan want dat leer je niet."

De Spaanse kranten meldden afgelopen week dat Meerdink in de belangstelling staat van FC Barcelona. Zijn vader kan er wel om lachen. "Alles wordt overgenomen hè. Dat team heeft natuurlijk in Spanje gevoetbald. In Barcelona was het een geweldige wedstrijd voor Mexx en Madrid hebben ze ook verslagen. Dan kan dat wel eens hard gaan. Dan wordt er ergens iets gezegd en dan staat het overal." Volgens Meerdink is het momenteel niet aan de orde, maar hij plaatst toch een kanttekening. "De voetbalwereld kan heel snel gaan, dat weet ik ook. Dat merk je de afgelopen maand al zo."

Hoofdredacteur Dennie van Laar werpt een blik op de toekomst en ziet dat er kansen liggen voor Mexx als Vangelis Pavlidis zou vertrekken bij AZ. "Je kunt het niet dromen dat je eigen zoon bij het eerste van AZ voetbalt. Uiteindelijk weet je niet of het gaat gebeuren, maar het is wel het doel."

Luister hieronder de hele aflevering: