Reactie

Gravenberch gaat in op transfergeruchten: 'Het moet volgend seizoen anders'

Gravenberch gaat in op transfergeruchten: 'Het moet volgend seizoen anders'

25-04-2023 12:43
3

Ryan Gravenberch wil meer speeltijd bij Bayern München. De 20-jarige Oranje-international werd in de zomer door de Zuid-Duitsers gekocht van Ajax, maar komt er maar weinig in actie. Hij gaat bovendien in op de geruchten over zijn mogelijke transfer naar Liverpool.

"Ik wacht wel af", aldus Gravenberch tegen Voetbal International. Hij stelt in het begin heel erg te hebben moeten wennen. "Een nieuwe omgeving. Alles gaat zoveel sneller, soms voelden trainingen gewoon als wedstrijden. Het is de Europese top, je kan geen moment verzaken. Maar voor mijn gevoel ligt dat wennen alweer een tijdje achter me."

De Nederlander wil maar wat graag spelen en stelt de lessen op de trainingen op prijs. Hij stelt klaar te zijn voor het échte werk. "Dat moet volgend seizoen anders, dan wil ik echt wekelijks aan spelen toekomen. Ik heb nog niet met de clubleiding gesproken, dus wacht wel af en zie wel wat er gaat gebeuren. Maar het is wel duidelijk dat deze rol niet overeenkomt met mijn verwachtingen."

Gravenberch kwam tot dusver in negentien Bundesliga-wedstrijden in actie, al deed hij dat vrijwel altijd als invaller. Bayern staat op dit moment tweede in de competitie, op één punt achterstand van koploper Borussia Dortmund. Der Rekordmeister ligt al uit het bekertoernooi en de Champions League en zag afgelopen maand trainer Julian Nagelsmann vertrekken. Thomas Tuchel werd zijn vervanger, maar ook onder hem loopt het nog alles behalve goed.