Exclusive

Hoe kan Feyenoord de finale van de Europa League bereiken?

Hoe kan Feyenoord de finale van de Europa League bereiken?

20-04-2023 08:30 Laatste update: 08:30

Feyenoord gaat donderdagavond in Rome een 1-0 voorsprong tegen AS Roma proberen te verdedigen, om zo de halve finale van de Europa League te bereiken. Hoe ziet de route naar een eventuele finale er daarna eigenlijk uit voor de Rotterdammers? VoetbalNieuws legt het aan je uit!

Mocht Feyenoord donderdagavond winnen of gelijkspelen tegen AS Roma, dan treft het in de halve finale Bayer Leverkusen of Union Saint-Gilloise. De heenwedstrijd in Duitsland resulteerde in een 1-1 gelijkspel, dus beide ploegen hebben nog alles om voor te spelen. In het geval van een eventuele halve finale speelt Feyenoord net als tegen AS Roma eerst in de eigen Kuip. Dat tweeluik vindt plaats op 11 en 18 mei.

Wanneer wordt de finale van de Europa League gespeeld?

Wanneer ook de halve finale wordt overleefd, wacht op 31 mei de finale in de Puskás Arena in Boedapest, Hongarije. Daarin treft Feyenoord dan mogelijk Juventus, Sporting Portugal, Manchester United of Sevilla FC. Juventus won haar thuiswedstrijd tegen Sporting met 1-0. Het United van Erik ten Hag moet daarentegen nog hard aan de bak om een 2-2 tussenstand van het bord te spoelen.