Exclusive

Wie is Kerem Aktürkoglu, de door Ajax begeerde 'Harry Potter' van Galatasaray?

Wie is Kerem Aktürkoglu, de door Ajax begeerde 'Harry Potter' van Galatasaray?

15-04-2023 13:30

Er is nog genoeg om voor te spelen, maar bij Ajax worden de pijlen al deels op volgend seizoen gericht. Klaas-Jan Huntelaar is volgens VoetbalPrimeur naar Turkije afgereisd om Kerem Aktürkoglu aan het werk te zien. Wie is deze aanvaller van Galatasaray eigenlijk? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

De 24-jarige Aktürkoglu begint zijn carrière bij Gölcükspor, waarna hij via omzwervingen bij Hisareyn, Basaksehir, BB Bodrumspor, Karacabey en 24 Erzincanspor in 2020 bij Galatasaray aankomt. Daar is hij eigenlijk vanaf dag één al een vaste kracht in het elftal. De aanvaller komt in zijn eerste seizoen in alle competities tot zes doelpunten, in zijn tweede seizoen zelfs tot dertien en dit jaar staat de teller op tien goals.

Wat voor speler is Aktürkoglu?

Aktürkoglu is van origine een linksbuiten met een goed rechterbeen. De Turkse aanvaller wordt ook wel ‘Harry Potter’ genoemd, door zijn toverkunsten op het veld, zijn manier van juichen en de fysieke gelijkenissen. De pijlsnelle Aktürkoglu is met zijn lichtvoetigheid een plaag voor alle rechtsbacks: hij kan binnen en buitenom. De aanvaller is in veel opzichten te vergelijken met Steven Bergwijn. De Turk legt qua doelpunten goede statistieken af, maar heeft ook een geheim wapen. Aktürkoglu is verantwoordelijk voor de vrije trappen van Galatasaray, die hij er al een paar keer direct in heeft weten te schieten.