Nieuws

Ajax-talent overweegt verhuur: 'Ik heb mijn debuut gemaakt en ik wil meer'

Ajax-talent overweegt verhuur: 'Ik heb mijn debuut gemaakt en ik wil meer'

14-04-2023 13:12
1

Kian Fitz-Jim wil meer speelminuten in de hoofdmacht van Ajax. De 19-jarige middenvelder is naar eigen zegge toe aan de volgende stap en overweegt ook serieus om komende zomer te worden verhuurd, vertelt hij bij de NOS.

Fitz-Jim speelt momenteel zijn wedstrijden met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Mocht de uitkijk van de middenvelder op speeltijd in Ajax-1 niet echt toenemen, dan zou het zijn derde seizoen in de KKD worden. Dat is iets wat hij niet per se ziet zitten.

"Ik denk dat je als mens nooit echt tevreden bent met wat je hebt en dat je altijd meer wilt. Op dat punt zit ik nu. Ik heb mijn debuut gemaakt en ik wil meer", begint een hongerige Fitz-Jim in gesprek met de NOS. Is er daadwerkelijk zicht op meer speeltijd? "Niet heel erg, als ik eerlijk ben. Ik heb nog een aantal jongens voor mij in de selectie. Dat is lastig. En nu ook met het speelschema is het lastig."

Speeltijd elders is dan ook langzaam een optie aan het worden voor Fitz-Jim, vertelt hij openlijk. "Het liefst blijf ik bij Ajax. Maar als ik deze zomer verhuurd word, dan is dat het. Het zijn wel dingen waar ik over nadenk”, besluit hij.