Nieuws

De kans dat Wijnaldum terugkeert bij Feyenoord: al zijn uitspraken op een rijtje

De kans dat Wijnaldum terugkeert bij Feyenoord: al zijn uitspraken op een rijtje

19 maart - 12:15 Laatste update: 12:17
3

Georginio Wijnaldum had afgelopen zomer graag een transfer willen maken naar Feyenoord. De middenvelder speelde tussen 2007 en 2011 meer dan honderd officiële duels voor de Rotterdammers en liet zich in het verleden al meermaals uit over een stap naar zijn jeugdliefde. VoetbalNieuws.nl zet al zijn uitspraken voor je op een rij. 

2011: duidelijke uitspraken na contractondertekening bij PSV

Veel Feyenoord-supporters kregen in 2011 de schrik van hun leven toen Wijnaldum in de zomer van 2011 besloot om de overstap naar PSV te maken. De Rotterdammers stonden er sportief gezien toen een stuk minder florissant voor dan dat nu het geval is, waardoor de middenvelder uiteindelijk die knoop doorhakte. “Weet je, toen er interesse kwam van PSV, wilde ik er in eerste instantie niet eens over nadenken", begon hij destijds op de website van Feyenoord in zijn afscheidsinterview.

"Deze club heeft mij heel veel gegeven en betekent ook heel veel voor mij", vervolgde hij, waarna hij op het financiële aspect voor de club wees. "Daarom heb ik ook besloten om een gebaar naar Feyenoord te maken. Ik wil daarmee iets terugdoen voor de club, voor de jeugdopleiding en voor de geweldige tijd die ik bij Feyenoord heb gehad. Men zal het nu misschien niet willen geloven, maar Feyenoord zit in mijn hart en dat blijft zo. Ik kan alleen maar hopen dat die wond zal helen”, aldus Wijnaldum, die ook nog een fors bedrag aan de jeugdopleiding van de Stadionclub doneerde.

2015: Wijnaldum gunt Feyenoord de titel iets meer dan PSV

Nadat Wijnaldum van PSV naar de Premier League verkaste met vele prijzen op zak, ging hij in een interview met De Telegraaf in op een eventuele titelstrijd tussen zijn beide voormalig werkgevers. Daarin liet hij doorschemeren dat hij de liefde voor Feyenoord nog altijd koestert en dat impliceerden zijn uitspraken dat hij de Rotterdammers iets meer een titel gunt.

"Laat ik het zo zeggen: de beste mag winnen. Voor mijn oud-ploeggenoten van PSV hoop ik dat zij winnen, maar Feyenoord is natuurlijk wel mijn jeugdliefde. Niet alleen om de supporters, maar ook om de mensen binnen de club, die altijd zoveel voor me hebben gedaan. Al lang voordat ik in het eerste speelde. Ze hebben me geholpen met school, met het reizen, met het terughalen van mijn moeder naar Rotterdam. Die liefde zit diep", klonk het.

2022: 'Feyenoord is mijn club'

Nadat Wijnaldum vele successen had behaald met Liverpool verkaste hij in de zomer van 2021 naar Paris Saint-Germain. Die periode werd geen groot succes en dus besloot hij in de zomer van 2022 naar AS Roma te verkassen. Ondanks dat Roma een grote club is, is het een teken dat de middenvelder langzaam een niveautje lager zakt, wat betekent dat een terugkeer naar Nederland en daarmee naar de club uit de havenstad langzaam een steeds meer reële optie word. Waar zou Wijnaldum dan tekenen?

"Het is natuurlijk altijd moeilijk om te zeggen naar welke club je gaat, maar Feyenoord is mijn club. Ik ben altijd een Feyenoord-supporter geweest”, sprak hij zonder twijfel uit in het programma Mirror Talk van ESPN.

2023: 'Als ik vind dat ik naar Nederland moet of wil, zou ik die keuze maken'

Nu Ronald Koeman weer bondscoach van het Nederlands elftal is, is Wijnaldum weer verzekerd van een plek in de selectie. De Oranje-international bereidt zich momenteel met Oranje voor op de Nations League maar werd ook al naar zijn toekomst gevraagd. Een terugkeer naar de Eredivisie sluit hij op voorbaat niet uit. 

"Ik maak mijn keuzes op gevoel. Als ik vind dat ik naar Nederland moet of wil, zou ik die keuze maken. Maar die heb ik nu nog niet gemaakt. Je moet kijken welke opties je krijgt gedurende de transferperiode. Ik wil spelen, omdat ik twee jaar minder gevoetbald heb", stelt Wijnaldum tegenover het Algemeen Dagblad. Hij wil vooral weer 'plezier' hebben.

2024: Wijnaldum wilde in de transferzomer graag terugkeren bij Feyenoord

In maart 2024 werd Wijnaldum, op dat moment spelende bij het Saudische Al-Ettifaq, weer door bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal gehaald. Daar onthulde hij dat hij ook een transfer naar Feyenoord had kunnen maken. "Ik had in de zomer heel graag naar Feyenoord gewild, maar PSG vroeg tien miljoen euro", zei hij. "En dan nog mijn salaris. Het was vrijwel onmogelijk. Alleen met heel veel inleveren misschien, maar dat wilde ik niet. Er waren niet veel opties verder." Uiteindelijk vertrok hij voor negen miljoen euro naar de zandbak.