Nieuws

Komst Bosz niet vanzelfsprekend voor Mislintat: 'Heitinga staat nu op één'

Komst Bosz niet vanzelfsprekend voor Mislintat: 'Heitinga staat nu op één'

11-04-2023 16:27 Laatste update: 17:20
1

Sven Mislintat is dinsdag gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van Ajax. De Duitser benadrukt dat het geen vanzelfsprekendheid is dat John Heitinga moet vertrekken bij de Amsterdammers en Peter Bosz wordt aangesteld als zijn opvolger.

"In februari kreeg ik een telefoontje van Edwin van der Sar", steekt Mislintat van wal tegenover de NOS. "Dan ga je je voorbereiden om zo veel mogelijk kennis te hebben bij het gesprek. En ik heb genoten van de gesprekken, net als die met Klaas-Jan Huntelaar en John Heitinga."

Mislintat benadrukt dat het aanblijven van Heitinga 'natuurlijk' een mogelijkheid is. "Hij is de trainer en doet het heel erg goed. Vandaag heb ik mijn eerste gesprek met hem." Bosz wordt, mede door zijn eerdere gesprekken met Mislintat in zijn tijd bij VfB Stuttgart en zijn open sollicitatie, gelinkt aan de Amsterdammers. Volgens de nieuwe technisch directeur is 'één en één niet altijd twee'.

De Duitser heeft wel in de gaten bij wat voor club hij aan de slag gaat. "Als je vijftig jaar bent, heb je veel grote prestaties van Ajax gezien. Het is een iconische club. En ja, ook een moeilijke club, maar dat is bij elke traditieclub zo. Dat is ook zo bij Dortmund, Arsenal en Stuttgart waar ik gewerkt heb. Een mooie uitdaging."

Ook tegenover ESPN liet Mislintat weten dat Heitinga op poleposition ligt. 

@voetbalnieuwsvn Welke speler moet Mislintat naar Ajax halen?🤑 #ajax #ajaxamsterdam #afcajax #mislintat #transfer #voetbal #eredivisie #lewandowski #dembele #aubameyang #voetbalnieuws #brechtversluis #vj #vjp #voorjou #voorjoupagina ♬ Aesthetic - Tollan Kim