Nieuws

Klaassen speelde samen met Heitinga: 'Met hem is er nieuwe energie gekomen'

Klaassen speelde samen met Heitinga: 'Met hem is er nieuwe energie gekomen'

08-04-2023 11:25

Davy Klaassen is de laatst overgebleven speler van Ajax die nog met trainer John Heitinga samenspeelde. De middenvelder meent dat de oud-speler als hoofdtrainer een nieuw elan binnen de ploeg heeft weten te brengen.

Klaassen spreekt met Ajax Life over de afgelopen periode en onder meer Heitinga komt aan bod. Voor Klaassen is het niet vreemd dat een voormalig ploeggenoot nu hoofdtrainer is. "John is net als Erik ten Hag een trainer die heel aanwezig is. Die er kort op zit. Het mooie is dat hij ook geen onderscheid maakt tussen jong en oud."

Mister 1-0 maakte zelf direct kennis met de aanpak van Heitinga. "Als je het niet goed doet, pakt hij je aan. In de rust tegen Excelsior, zijn eerste duel op de bank, kreeg ik meteen op mijn donder van hem. Ik had een paar keer onnodig balverlies geleden. Daar was hij boos om. Ik dacht bij mezelf: je hebt gelijk ook."

Heitinga won zijn eerste zeven wedstrijden met Ajax, ging vervolgens ten onder tegen Feyenoord, speelde gelijk tegen Go Ahead Eagles en won daarna weer van Feyenoord. "Ik kan het niet heel goed uitleggen, behalve dan dat er met de komst van Heitinga nieuwe energie in de groep is gekomen. John is een trainer die er zelf veel energie in legt. Als je de eerste en tweede wedstrijd wint, groeit er iets positiefs in plaats van iets negatiefs", besluit Klaassen.