Nieuws

Burnley promoveert nú al samen met Maatsen terug naar de Premier League

Burnley promoveert nú al samen met Maatsen terug naar de Premier League

07-04-2023 23:05 Laatste update: 23:20

Burnley FC heeft zich acht wedstrijden van tevoren al verzekerd van promotie naar de Premier League. De koploper van het Championship won vrijdag van Middlesbrough, terwijl concurrent Luton slechts gelijkgespeelde.

Het verschil met de nummer drie is zes wedstrijden van tevoren al negentien punten, waardoor Burnley de top twee al niet meer kan ontgaan. De bovenste twee ploegen promoveren direct naar de Premier League, waardoor het feest vrijdag al los is gebarst.

Manager Vincent Kompany heeft daarmee een puike prestatie op de mat gelegd. De Belg, die in de Premier League furore maakte als speler van Manchester City, stroomde in het begin van het seizoen in als manager en verliet RSC Anderlecht.

Bij Burnley is ook een Nederlander te vinden: Ian Maatsen. De linksback wordt dit seizoen van Chelsea gehuurd en maakt een zeer sterke indruk in de Championship. Burnley is dit seizoen niet te stoppen en speelde al 87 punten bij elkaar. De voorsprong op nummer twee Sheffield United, dat nog steeds een ruime voorsprong heeft op de nummers drie, is elf punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!