Nieuws

Spakenburg in gesprek na kwetsende Simons-leuzen: 'Weten uit welke hoek dit komt'

Spakenburg in gesprek na kwetsende Simons-leuzen: 'Weten uit welke hoek dit komt'

05-04-2023 15:22 Laatste update: 15:29

Spakenburg gaat in gesprek met een deel van de supporters na de homofobische spreekkoren richting Xavi Simons in het bekerduel met PSV. De middenvelder van de Eindhovenaren moest het dinsdag de gehele avond ontgelden.

PSV won het bekerduel met 1-2 en Simons had mooie woorden over voor de bekerprestatie van Spakenburg, maar tijdens de wedstrijd was er geen sprake van wederzijds respect. Scheidsrechter Jeroen Manschot liet het aan Simons over of er mocht worden doorgespeeld en daar stemde de voetballer mee in. Spakenburg zelf laat het er echter niet bij.

"Ook ons is het opgevallen dat er gisteren spreekkoren zijn geweest; we zijn niet doof. In zo'n geval is de scheidsrechter leidend om het duel al dan niet stil te leggen", meent clubvoorzitter Marc Schoonebeek, opgetekend door de NOS. "We hebben niet de technologie om precies te kunnen terugzien wie wat heeft geroepen, maar we weten wel ongeveer uit welke hoek het komt. We gaan die jongens daarmee confronteren en dan moet daar vervolgens iets uitkomen."

De spreekkoren zijn een onnodige smet op het streng gelovige Spakenburg en de geweldige bekerreis die dit seizoen werd gemaakt. "We hebben PSV duidelijk laten merken hoe ongemakkelijk we ons hierbij voelen, want zij vonden het schandalig. En wij willen dit uiteraard ook absoluut niet meer, want dit is een smet op een voor de rest geslaagd voetbalfeest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!