Nieuws

Vader Blind trots na honderdste interland voor Oranje: 'Het zal toch niet'

Vader Blind trots na honderdste interland voor Oranje: 'Het zal toch niet'

25-03-2023 20:42

Daley Blind speelde vrijdagavond tegen Frankrijk zijn honderdste interland voor Oranje. Vader Danny Blind is meer dan trots op zijn zoon.

"Ik ben natuurlijk trots, dat is logisch", steekt Blind van wal bij Ziggo Sport. "In de wetenschap dat hij pas op zijn 23ste debuteerde, als ik dat goed heb... Hij heeft in tien jaar tijd dan niet veel gemist. Hij mag zich nu in een prachtig rijtje scharen", aldus de oud-verdediger.

Het Nederlands elftal werd op het WK in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië, waardoor Daley op 99 interlands bleef steken. In het met 4-0 verloren EK-kwalificatieduel met Frankrijk kwam het er alsnog van voor de Bayern München verdediger. "In Qatar moesten we bij de laatste vier eindigen, om Daley daar al de honderd interlands te laten halen. Daar bleef hij uiteindelijk op 99 steken. Vanaf dat moment zat het wel in zijn hoofd, begreep ik van hem: het zal toch niet, dat het nu niet gebeurt? Dan is het mooi dat het lukt."

Koeman liet op de persconferenties voorafgaand aan het duel al weten dat hij Blind zijn honderdste interland wilde laten spelen. Danny dacht dat zijn zoon tegen Gibraltar zou gaan spelen. "Maar ik weet dat niet zeker. Gisteren (vrijdag, red.) was de wedstrijd op een gegeven moment wel gespeeld. Dat zal ook een reden geweest zijn, dat Koeman dacht: ik breng een aantal mensen, om toch wat frisse wind erdoorheen te halen. Uiteraard heb ik Daley nog gesproken na afloop."