Nieuws

Laporta hoopte op 'gratis' Messi en doet belofte: 'We kunnen topspeler halen'

Laporta hoopte op 'gratis' Messi en doet belofte: 'We kunnen topspeler halen'

08-10-2021 13:56

Joan Laporta koesterde afgelopen zomer even de hoop dat Lionel Messi gratis voor FC Barcelona zou willen spelen. De Catalaanse voorzitter vermoedt dat de Argentijnse ster toen echter al een voorstel van Paris Saint-Germain op zak had.

Barça was afgelopen zomer met handen en voeten gebonden door de financiële situatie in Camp Nou. De club moet aan strikte regels voldoen, maar volgens Laporta had La Liga een uitzondering willen maken als Messi gratis had willen spelen. "Ik hoopte, al was het meer een illusie, dat hij zou zeggen dat hij gratis voor ons wilde spelen", vertelt de preses aan RAC1. "Maar dat kunnen we niet verlangen van een speler van zijn niveau."

Messi vertrok vervolgens transfervrij naar PSG. "Messi is de beste speler ooit in de geschiedenis van Barça. Ik ben niet boos, omdat ik hem waardeer. We zullen nooit weten of hij al een aanbod had van PSG, voor hij vertrok bij Barça. Maar alles wijst daarop. Tijdens de onderhandelingen wisten we dat hij een grote aanbieding had."

Ondanks de penibele financiële situatie erkent Laporta de pogingen om Neymar juist op te halen in Parijs. "Er werd ons verteld dat hij Paris Saint-Germain wilde verlaten, maar uiteindelijk accepteerde hij een nieuw contractvoorstel.Uiteindelijk is het goed geweest dat hij niet voor Barça heeft getekend. Dat zou de situatie waarin we nu verkeren niet hebben verbeterd."

Laporta en zijn bestuur proberen nu schoon schip te maken, maar de fans van Barça mogen toch hopen op de komst van een topspeler. "We kunnen volgende zomer een grote ster halen en we zijn nu bezig om het geld bij elkaar te krijgen."