Nieuws

Wijnaldum blij met terugkeer in Oranje: 'Ben net een kind dat weer kan voetballen'

Wijnaldum blij met terugkeer in Oranje: 'Ben net een kind dat weer kan voetballen'

21-03-2023 23:00 Laatste update: 23:38
2

Georginio Wijnaldum is ontzettend blij dat hij weer terug is bij het Nederlands elftal. De middenvelder van AS Roma werd door de vorige bondscoach Louis van Gaal niet geselecteerd voor Oranje en raakte daarna ook nog eens zwaar geblesseerd op de training.

Wijnaldum is inmiddels helemaal hersteld en heeft meerdere wedstrijden met Roma achter de rug. "Ik voetbal pas weer een maand. Van elk moment geniet ik. Ik ben net een kind dat weer kan voetballen", vertelt de middenvelder in gesprek met de Volkskrant. Van Gaal selecteerde Wijnaldum ook niet voordat hij geblesseerd raakte, maar toch koestert de oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV geen wrok richting de oefenmeester. "Ik ben hem ook dankbaar. Hij heeft mijn carrière een grote boost gegeven toen hij me opriep voor het WK in Brazilië, terwijl iedereen dacht dat ik niet zou meegaan. Het is niet zo dat ik Van Gaal geen fijne man vind of geen goede trainer, omdat hij me niet opriep."

In de eerste periode van Ronald Koeman bij Oranje vormde Wijnaldum een gevaarlijk tandem met Memphis Depay. De Roma-speler hoopt dat ook in de komende periode weer op te pakken. "Het is een tijdje geleden, maar ik denk dat we dat nog steeds kunnen. Het team hielp ons, zodat we zulke prestaties op de mat konden leggen. Frenkie de Jong deed veel in de opbouw, waardoor wij niet zo vaak naar de bal toe hoefden te lopen en dichter bij het doel konden spelen."

"En door Marten de Roon hoefden wij verdedigend iets minder te doen, waardoor we meer konden aanvallen", vervolgt Wijnaldum. "Daarmee wil ik benadrukken dat iedereen zijn steentje bijdroeg. Natuurlijk hoop ik dat we het weer goed doen, mochten we samen spelen op die posities. Maar ik hoop dat het een combi wordt met het hele team, niet alleen met Memphis en Gini. Als twee spelers het verschil moeten maken, ben je voorspelbaar", besluit de middenvelder.