Nieuws

Giménez moest na transfer wennen aan Eredivisie: 'Ik leef hier mijn droom'

Giménez moest na transfer wennen aan Eredivisie: 'Ik leef hier mijn droom'

18-03-2023 09:01
1

Santiago Giménez zit in Rotterdam goed in zijn vel. De aanvaller vindt bijna wekelijks het net, maar geeft wel aan dat hij enige tijd nodig heeft gehad om aan Nederland te wennen.

Giménez bewijst de laatste weken zijn waarde. Waar hij begin dit seizoen nog in een concurrentiestrijd met Danilo was verwikkeld, is de Mexicaan nu de vaste spits van Feyenoord. Fysiek had de spits wel tijd nodig om zich aan te passen. "Bij Feyenoord zijn we altijd aan het pressen. We zetten druk in de wedstrijden, we zetten druk op het trainingsveld", begint Giménez tegenover het Algemeen Dagblad. "Toen ik hier net was, probeerde ik het zo goed mogelijk uit te voeren. Ik leerde al snel dat de spits de eerste verdediger is en dat die alles moet geven bij dat verdedigen. Dus ik ging rennen en jagen. Maar als ik dan de bal had, was de energie verdwenen. Daar moest ik echt aan werken. De intensiteit hier bij Feyenoord is niet te vergelijken met wat ik gewend was bij Cruz Azul. Ik leef hier mijn droom."

Na meerdere belangrijke doelpunten voor Feyenoord steeg zijn populariteit bij de achterban. De Mexicaanse vlaggen in De Kuip deden wel wat met de aanvaller. "Dan voel je je welkom, hoor. Toch moest ik wennen. In eerste instantie denk je voortdurend aan Mexico. Hoe het daar zou gaan met mijn vrienden, mijn familie, met de mensen bij Cruz Azul. Je mist het eten. Op een dag werd ik wakker en ik heb tegen mezelf gezegd: ik moet ervan af dat ik steeds met Mexico bezig ben. Ik ben nu in Nederland, ik ben nu een Rotterdammer. Hier moet ik alles uit de kast halen om te slagen. Daar heb je hulp bij nodig, maar veel moet uit jezelf komen."