Live

Lees hier de ECL-loting terug: AZ treft Anderlecht, clash tussen West Ham en Gent

Lees hier de ECL-loting terug: AZ treft Anderlecht, clash tussen West Ham en Gent

17-03-2023 13:45 Laatste update: 14:32

AZ zorgde donderdagavond voor een kleine verrassing door SS Lazio uit het toernooi om de Conference League te kegelen. Na de eerdere 0-1 zege in Rome volstond ik Alkmaar een 2-1 overwinning. Donderdag wordt vanaf 14.00 uur duidelijk welke ploeg de tegenstander wordt van de Noord-Hollanders in de kwartfinale.

Dan verdwijnen namelijk de acht balletjes van de overgebleven ploegen in de Conference League in de koker voor de loting, die zoals gebruikelijk plaatsvindt in het Zwitsere Nyon. Naast AZ zijn OGC Nice, West Ham United, RSC Anderlecht, Fiorentina, FC Basel, KAA Gent en Lech Poznan nog in de running om de opvolger van regerend titelhouder AS Roma te worden. 

Vrijdagmiddag wordt gelijk ook duidelijk welke ploegen elkaar treffen in de halve finale. Teams afkomstig uit hetzelfde land genieten niet langer een beschermde status en kunnen elkaar loten. Zo is het dus mogelijk dat een Belgisch onderonsje tussen KAA Gent en RSC Anderlecht gespeeld wordt. Een ontmoeting voor AZ met Lech Poznan zou saillant zijn: voormalig trainer John van den Brom geeft momenteel leiding aan de Poolse formatie. 

Volg in dit liveblog van VoetbalNieuws de loting op de voet!