Goed nieuws voor Nederland: Inter schakelt FC Porto uit in de Champions League

14-03-2023 22:54 Laatste update: 23:12

Het Internazionale van Denzel Dumfries, André Onana en Stefan de Vrij heeft Nederland een goede dienst bewezen in de strijd om de zesde plek op de coëfficiëntenranglijst. De Milanezen schakelden FC Porto uit in de achtste finale van de Champions League door 0-0 gelijk te spelen in Portugal.

FC Porto was in de openingsfase veelal in balbezit, maar de Portugezen deden er niet veel mee. Internazionale leek vanaf het begin bezig te zijn met het verdedigen van de voorsprong van één doelpunt. De Italianen deelden af en toe wat speldenprikjes uit, maar aan beide kanten leidde de inspanningen niet tot een doelpunt voor rust.

Na rust kreeg Porto al snel een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar de muur stond goed opgesteld en blokte de poging. In de nastoot kon Porto weer uithalen, maar wederom stond de achterhoede van Inter goed opgesteld.

In de slotfase werd de Portugese topploeg nog gevaarlijk, maar André Onana stond goed op te letten. De oud-Ajacied redde knap op een inzet van Marko Grujic, op een moment dat de Italianen met tien man stonden door een blessurebehandeling bij Dumfries.

Dumfries en Onana kroonden zich in de extra tijd nog tot de helden van de avond. De rechtsback haalde een bal van de lijn en krap een halve minuut later redde de doelman fantastisch op een kopbal van Porto. Ook de lat bracht daarna nog redding. Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet tot scoren in Portugal, waardoor Inter na de 1-0 overwinning in Milaan doorstoot naar de kwartfinale van de Champions League.