Nieuws

'Veerman arriveert dinsdag voor medische keuring in Eindhoven: clubs zijn rond'

'Veerman arriveert dinsdag voor medische keuring in Eindhoven: clubs zijn rond'

04-01-2022 09:50 Laatste update: 13:04

Maandag werd duidelijk dat Joey Veerman op weg is naar PSV. De 23-jarige Volendammer komt dinsdag aan in Eindhoven. Als hij de medische keuring met succes doorstaat, tekent hij een langdurig contract bij de Brabanders. 

In het Phillips Stadion ligt een verbintenis met een duur van 4,5 jaar klaar voor de spelmaker. De Telegraaf. verzekert dat er een bedrag van zes miljoen euro met de overgang gemoeid is. Het Eindhovens Dagblad verzekert dat éénzelfde bedrag met de transfer gemoeid is.  

De transfer is maandagavond in stroomversnelling rondgekomen. Door de absentie van Ibrahim Sangaré in januari - hij neemt met Ivoorkust deel aan de Afrika Cup - was PSV er veel aan gelegen een vervanger te strikken. Veerman, die ook in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord stond, past in het geschetste plaatje. Voor PSV wacht in januari een zware maand met wedstrijden tegen onder meer Ajax. 

Doordat het trainingskamp van de Brabantse club naar Spanje werd geannuleerd, wegens meerdere coronabesmettingen, sluit Veerman 'gewoon' in Nederland aan bij PSV. De verwachting is dat de transfer later op dinsdag wereldkundig worden gemaakt door de koploper van de Eredivisie