Nieuws

Voormalig scheidsrechter steunt Barça: 'Negreira heeft nooit invloed op ons gehad'

Voormalig scheidsrechter steunt Barça: 'Negreira heeft nooit invloed op ons gehad'

13 maart - 07:25 Laatste update: 07:47

Het corruptieschandaal waar FC Barcelona in verwikkeld zit, is een grote farce. Dat stelt oud-scheidsrechter Iturraldel Gonzalez, die als scheidsrechter onder voormalig scheidsrechterbaas José Maria Negreira diende.

FC Barcelona wordt de laatste dagen onderzocht omdat de voormalig scheidsrechterbaas de afgelopen jaren een flink geldbedrag zou hebben ontvangen van de Catalaanse club. Real Madrid Televisión deelde vervolgens een video waarin alle fouten van scheidsrechter Clos Gómez onder de loep werden genomen om naar een verband te zoeken.

Gonzalez is niet onder de indruk. "Wat nu naar buiten wordt gebracht over de scheidsrechtersbond is incorrect", meent de oud-arbiter tegenover Marca. "Dat is de grote misvatting die in de publieke opinie wordt geïnstalleerd omdat Enríquez Negreira geen macht of invloed had op de scheidsrechters en nu is het helaas naar buiten gekomen."

De oud-scheidsrechter haalt ook uit naar Real Madrid. "Sommige mensen houden het bij verklaringen en anderen gaan hun eigen agenda verkondigen. Dat is topclub-onwaardig voor een club die zich de beste vereniging ter wereld noemt", besluit Gonzalez.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!