Wedstrijdverslag

Weergaloze Kvaratskhelia neemt Napoli bij de hand: Scudetto komt steeds dichterbij

Weergaloze Kvaratskhelia neemt Napoli bij de hand: Scudetto komt steeds dichterbij

11-03-2023 19:56 Laatste update: 19:59

Het haast ongenaakbare SSC Napoli heeft een volgende stap gezet richting de Scudetto. Aan de hand van wonderboy Kvicha Kvaratskhelia werd overtuigend afgerekend met Atalanta Bergamo: 2-0. 

Zonder de geblesseerde Teun Koopmeiners, maar met collega-international Marten de Roon vanaf het begin binnen de lijnen, wist Atalanta op voorhand al dat het voor een haast onmogelijke klus stond in het Stadio Diego Armando Maradona. Napoli begon het duel als nummer één van de Serie A met een voorsprong van vijftien punten op nummer twee Internazionale en verloor dit seizoen slechts één duel in eigen huis.

Het was wachten tot de tweede helft totdat de eerste goal te noteren viel en het was direct een beauty. Op onnavolgbare wijze slalomde Kvaradona door het hart van de Atalanta Bergamo-verdediging. Met een genadeloze knal in de korte hoek liet hij doelman Juan Muss volstrekt kansloos: 1-0. De bezoekers hadden amper iets in te brengen tegen de aanvallende dadendrang van de gastheren. 

Het was dan ook weinig verrassend dat de marge werd verdubbeld via een doelpunt van Amir Rrahmani, die op zeer bekeken wijze raak knikte uit een hoekschop. De zege kwam voor Napoli geen moment meer in gevaar, waardoor de voorsprong op de ranglijst ten opzichte van de Nerazzurri weer vergroot werd naar achttien punten. In sneltreinvaart koerst de formatie van Luciano Spalletti af op de landstitel. Er zijn nog twaalf wedstrijden te spelen in de Serie A.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!