Nieuws

'Ajax wil binnen maand nieuwe td binnen hebben: Ward nog altijd in beeld'

'Ajax wil binnen maand nieuwe td binnen hebben: Ward nog altijd in beeld'

08-03-2023 18:17

Edwin van der Sar hoopt binnen een maand een nieuwe directeur voetbalzaken aan te kondigen bij Ajax, meldt Voetbal International. Volgens informatie van het weekblad is de Engelsman Julian Ward nog altijd een belangrijke kandidaat om de vacature op te vullen.

Inmiddels fungeren Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar al meer dan een jaar op interim-basis als technisch kader van de Amsterdammers. Een maand geleden liet Van der Sar zich nog ontvallen binnen twee maanden een nieuwe technische directeur te willen presenteren. De naam van de 41-jarige Ward 'zingt nog altijd rond' in de Johan Cruijff ArenA, meldt VI.

Mocht Van der Sar slagen in zijn missie een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen, dan is er weinig tijd voor een rustige inwerkfase voor de nieuwe man. De beslissing over de hoofdtrainerspositie komt direct op het bordje van de nieuwe td te liggen. Voetbal International weet dat de een eventueel langer verblijf van interim-trainer John Heitinga bij Ajax bepaald wordt door de definitieve opvolger van Marc Overmars.