Messi en Mbappé bereiken mijlpaal in Le Classique, Milan wint met Ibrahimovic

26-02-2023 22:37 Laatste update: 22:42

Paris Saint-Germain en AC Milan hebben zondagavond goede zaken gedaan in de Ligue 1 en Serie A. Bij de Parijzenaren bereikten Lionel Messi en Kylian Mbappé fraaie mijlpalen tijdens Le Classique met Olympique Marseille, terwijl Zlatan Ibrahimovic eindelijk terugkeerde bij de Rossoneri.

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0-3

Marseille kon zondag PSG in eigen huis veel pijn doen. Bij een overwinning van L'OM zou het verschil tussen de twee clubs teruglopen tot slechts twee punten. De realiteit pakte echter anders uit. PSG had geen kind aan Marseille en kwam na een klein half uur op voorsprong. Mbappé werd gevonden door Messi en faalde niet. Slechts vier minuten later was het Mbappé die Messi perfect vond: met een pass door de benen van een verdediger tikte de Argentijn van dichtbij binnen.

Messi maakte zijn 700ste goal in clubverband en kreeg nog een enorme kans op goal 701, maar La Pulga schoot van dichtbij hoog over. In de tweede helft wisten de Parijzenaren dat de overwinning al binnen was, al wilden Messi en Mbappé het publiek nog één keer op wat moois trakteren. Messi wipte de bal over de verdediging heen en zag Mbappé de bal perfect binnenvolleren. Voor Mbappé was dat PSG-goal nummer 200, waardoor hij samen met Edinson Cavani clubtopscorer is. Door de overwinning van PSG is de voorsprong op nummer twee Marseille opgelopen naar acht punten.

AC Milan - Atalanta Bergamo 2-0

AC Milan moest het in eigen huis opnemen tegen Atalanta Bergamo. Bij de bezoekers begonnen Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis. De thuisploeg kwam na een klein halfuur op voorsprong door toedoen van Juan Musso, die een eigen goal maakte. In de eerste helft gebeurde verder weinig bijzonders.

In de tweede helft kwam Zlatan Ibrahimovic een kwartier voor tijd binnen de lijnen. De 41-jarige Zweed moest negen maanden herstellen van blessures en kon eindelijk weer eens minuten maken. Junior Messias maakte vlak voor tijd de 2-0 waarmee de wedstrijd werd beslist. Koopmeiners verliet het veld in de slotfase voor Lukas Vorlicky. Milan komt door de zege op punten gelijk met nummer twee Internazionale. Atalanta blijft zesde staan.