Reactie

Rutten ziet PSV onnodig punten verspelen: 'Stuk volwassenheid dat je moet hebben'

Rutten ziet PSV onnodig punten verspelen: 'Stuk volwassenheid dat je moet hebben'

19-02-2023 17:47

Fred Rutten is van mening dat PSV veel te onvolwassen speelt. De Eindhovenaren liepen tegen de lamp tegen FC Utrecht: 2-2.

Rutten nam zondagmiddag de honneurs waar omdat Ruud van Nistelrooij ontbrak wegens ziekte. De oefenmeester zag zijn ploeg een teleurstellende beurt maken. "Totaal onnodig", begint Rutten bij ESPN. "Je komt op voorsprong, dan gaat het om overleven. Als je ziet dat zij meteen na de aftrap al een kans krijgen, dat soort momenten moeten eruit. Dat mag niet menselijk zijn. Dat is een stukje volwassenheid dat je in de ploeg moet hebben."

"Het maakt niet uit hoe je wint, het gaat om de drie punten", vervolgt een gefrustreerde Rutten, die zijn ploeg in de slotfase nog naast de overwinning zag grijpen gezien de gemiste kansen. "Natuurlijk hebben we de winnende treffer op de slof en hebben we die mogelijkheden, maar dan gaat hij er niet in en dat is een teleurstelling. Bij een club als PSV moet je altijd winnen."

Door het gelijke spel is het gat met koploper Feyenoord momenteel zes punten. Dat is volgens Rutten geen reden om de handdoek in de ring te gooien. "Anders kan je beter meteen de bus instappen", besluit hij.