Reactie

Til beleeft frustrerende middag met PSV in Utrecht: 'Moet niet de instelling zijn'

Til beleeft frustrerende middag met PSV in Utrecht: 'Moet niet de instelling zijn'

19-02-2023 17:30

Guus Til beleefde zondag een frustrerende middag met PSV. De middenvelder zag zijn ploeg met een verkeerde instelling op het veld staan tegen FC Utrecht (2-2) en was zelf ook verantwoordelijk voor het missen van een aantal grote kansen.

Aan het begin van de tweede helft kwam PSV voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd, maar na drie minuten werd de stand alweer gelijk getrokken. "We komen met 2-1 voor na f*ing lang vechten en bikkelen en dan is de eerste lange bal meteen een kans en zit de tweede er na drie minuten al in", begint een razende Til voor de camera’s van ESPN. "Ik vind ook dat we beter waren omdat zij alleen van buiten de zestien schieten, verder had ik niet het gevoel dat we in de problemen kwamen."

Buiten de tegengoals was Til zelf verantwoordelijk voor het nalaten om de voorsprong verder uit te bouwen. "Daar had ik ook frustraties over, het missen van de kansen kan ik mezelf ook wel aanrekenen", aldus de middenvelder, die zijn ploeg met een verkeerde instelling op het veld zag lopen. "We denken: we staan 2-1 voor dus kunnen nu lekker gaan voetballen. Dat moet niet de instelling zijn. Je hebt zo lang geknokt en gevochten en op zich best oké gespeeld in de Galgenwaard en dan geef je het binnen drie minuten weer weg."