Nieuws

Duitse media enthousiast: 'Grootste duel in de clubhistorie van Union Berlin'

Duitse media enthousiast: 'Grootste duel in de clubhistorie van Union Berlin'

17-02-2023 09:13

De Duitse media zijn te spreken over het sterke opteden van Union Berlin op bezoek bij Ajax. De wedstrijd eindigde weliswaar in 0-0, maar de nummer twee van de Bundesliga was duidelijk de sterkere en gaf ook in verdedigend opzicht niets toe.

Volgens RBB24 gedroeg Union zich tijdens en na het duel als favoriet tegen de Amsterdammers. 'Het spreekt boekdelen over prestaties als een ploeg alleen maar boos kan zijn op een 0-0 gelijkspel na een uitwedstrijd tegen Ajax', meent het Duitse medium, dat Ajax nog altijd hoog in het vaandel heeft staan. 'Die Eisernen lieten een sterke prestatie zien in Amsterdam. De Berlijners stonden verdedigend niets toe en dat tegen een ploeg die verder extreem gevaarlijk is en veel balbezit gewend is.'

De Berliner Morgenpost is eveneens enthousiast en gaat ervan uit dat Union de achtste finales van de Europa League bereikt. 'Een simpele overwinning in de return in de Alte Försterei is genoeg om zich te kwalificeren voor de laatste zestien. Afgaande op de prestatie in de heenwedstrijd is deze overwinning allesbehalve onrealistisch.' Ajax wist geen enkel schot op doel te lossen tegen de Berlijnse ploeg. Dat is sinds het duel met Getafe in 2020 niet meer voorgekomen.