Harde nederlaag voor PSV: invaller Ocampos goud waard voor Sevilla

16-02-2023 22:55 Laatste update: 23:01
11

PSV is op bezoek bij Sevilla hard onderuit gegaan. De Eindhovenaren verloren met 3-0 en lijken de achtste finales van de Europa League wel te kunnen vergeten.

Ruud van Nistelrooij koos verrassend genoeg voor Ismael Saibari in de basisopstelling. De aanvaller kreeg de voorkeur boven Johan Bakayoko en kreeg ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Op aangeven van Luuk de Jong kon hij vrij uithalen in het strafschopgebied, maar zijn inzet werd gekeerd. In het restand van de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot grote mogelijkheden, totdat de blessuretijd inging. Youssef En-Nesyri dook op bij de eerste paal en tikte de 1-0 binnen op aangeven van Jesus Navas.

Na rust verscheen er één nieuwe naam aan de aftrap: Lucas Ocampos. De ex-Ajacied keerde deze winter terug naar Sevilla en mocht 45 minuten meedoen. Het inbrengen van de Argentijn bleek een gouden zet. Ocampos schoot enkele minuten na zijn invalbeurt op prachtige wijze de 2-0 tegen de touwen. Niet veel later was hij met een hakbal ook de aangever van de 3-0, die door Nemanja Gudelj werd binnengeschoten.

Na de derde treffer was PSV aangeslagen. In de slotafse probeerde de ploeg van Van Nistelrooij nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar dit lukte niet. Volgende week staat de return in Eindhoven op het programma.