Reactie

De Ligt prijst eigen verdediging: 'Met hem erbij is PSG een heel andere ploeg'

15-02-2023 06:51

Matthijs de Ligt is blij dat hij dinsdagavond slechts 35 minuten tegen Kylian Mbappé stond. De Nederlander hield de nul met Bayern München tegen Paris Saint-Germain (0-1), maar had de grootste moeite met de Fransman.

Het meespelen van Mbappé met PSG was uiterst onzeker, maar de afgelopen dagen sijpelde het nieuws door dat hij op de bank zou plaatsnemen tegen Bayern in de Champions League. Nadat Der Rekordmeister begin tweede helft op voorsprong kwam, vond de Franse oefenmeester Christophe Galtier het wel welletjes: hij bracht zijn sterspeler in de ploeg, waardoor de Duitsers flink onder druk kwamen te staan.

"Met hem erbij is Paris Saint-Germain een heel andere ploeg", begon De Ligt na afloop van het duel, geciteerd door het Algemeen Dagblad. De Nederlander boekte dan wel een goed resultaat met Bayern, maar rekent zich alles behalve rijk."Er is nog een wedstrijd te spelen", klinkt het.

Over het optreden van zijn eigen linie was de mandekker tevreden. "Ik denk dat we de controle over de wedstrijd hadden. De manier waarop we verdedigden was de beste manier om hun geweldige aanvallers te stoppen", besluit hij.

De return van het duel is over drie weken. Op woensdag 8 maart verdedigt Bayern de voorsprong tegen PSG in de eigen Allianz Arena.